Jos Ketelaar

Stuur e-mail mail_outline Info en Contactformulier 

Even voorstellen

Ik fotografeer nu zo’n 40 jaar en ik vind dit nog altijd leuk om te doen. Natuurfotografie is voor mij meer dan “een mooi plaatje schieten”. Het verdiepen in een onderwerp en daarnaast een goede voorbereiding zijn de eerste vereisten. Maar het allerbelangrijkste is om op het juiste moment er te zijn.

Zo'n 30 jaar geleden ben ik natuurgids bij het IVN (Instituut Voor Natuureducatie) geworden. Hier ontmoette ik een vakfotograaf. Hij heeft mij eigenlijk op de weg gezet richting natuurfotografie. Naast de natuur fotografeer ik ook graag in tuinen. Ik gebruik mijn kennis van de natuur en mijn vakkennis op tuinbouwgebied in de fotografie. Hiermee geef ik aan mijn foto's een diepere betekenis. Deze diepere betekenis gebruik ik weer bij de presentaties die ik verzorg.
De doelstelling van mijn fotografie is ook om er over te kunnen vertellen in de vorm van presentaties.

Mijn kennis van natuur en de tuinbouw heb ik opgedaan bij diverse agrarische opleidingen. De kennis en vaardigheid van de fotografie bij diverse fotocursussen.

Naast de VAN (vereniging voor natuurfotografen) in Amstelveen ben ik aangesloten bij diverse natuur- en tuinverenigingen waar ik kennis opdoe en presentaties houd.


Jos Ketelaar


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston